Over ons

jan 24, 2023 0 comments
Inmiddels heeft de vierde generatie Loots (Erik en Wouter) het stokje overgenomen. Erik als geohydroloog en Wouter als aannemer van bemalingen bij de Van der Veldt Groep. Rob Loots (derde generatie) werkt sinds 2023 als zelfstandig adviseur, na jarenlang in de bemaling aannemerij. Met de unieke mix van praktische opleiding (familiebedrijf), theoretische kennis en onafhankelijkheid wordt gewerkt voor constructeurs, aannemers tot en met overheden. 

Het begin van Loots was 1926 toen Reindert Loots een klein aannemingsbedrijf in Stompetoren overnam, hiervoor werkte Reindert als ZZP'er. De grondwater diensten starten bij Reindert, bij overname maakt het bedrijf bruggen, panden, gemalen en verbouwingen. Grondboringen en bemalingen worden aangenomen door Reindert, hij had wel het een en ander gezien bij (onder andere) de bouw van de Noordersluis in IJmuiden. Met paard en wagen of fiets naar de klus.

Grondboringen en bemalingen worden steeds vaker aangenomen, onder leiding van Henk wordt gekozen te specialiseren in grondboringen, bemalingen, grondonderzoek en advies. Rob werkt vanaf jonge leeftijd mee, geboren met passie voor het vak. 

In 1987, kort na het overlijden van oprichter Reindert Loots, heeft Hendrik Klaas Loots het bedrijf R. Loots B.V. opgeheven. Na 1987 heeft Henk Loots tot het eind als bemalingsadviseur zijn kennis gedeeld. Loots Grondwatertechniek is de nieuwe naam in 2011, LootsGWT levert enkel onafhankelijk advies. Vanaf 2023 werkt Rob Loots als zelfstandig adviseur, dit is regelmatig met LootsGWT. 

De ondersteuning van onze partners, de inzet van medewerkers en samenwerking met specialisten door de jaren maakt dat mooie projecten mogelijk gemaakt worden.

Reindert Loots (1896-1986)
Reindert Loots (1e generatie)
Enkele referentie grondwater of bemaling projecten:
-Noordersluis IJmuiden
-Afsluitdijk
-Diverse boringen
-Vele poldergemalen

(we beschikken nog steeds over informatie zoals debieten, verlagingen en bemalingstekeningen van diverse projecten)



Hendrik Klaas Loots (1936-2013)
Henk Loots (2e generatie)
Enkele referentie grondwater of bemaling projecten:
-Metro Oost-West lijn Amsterdam 
-Diverse onderdoorgangen spoor door heel Nederland
-Vele diepboringen
-Gasleidingen

(we beschikken nog steeds over informatie zoals debieten, verlagingen en bemalingstekening van diverse projecten zoals bijvoorbeeld circa 600 boorstaten in heel Nederland en bemalingsgegevens van diverse projecten)


Rob Loots
Rob Loots (3e generatie)
Enkele referentie grondwater of bemaling projecten:
-Stations Noord-Zuid lijn Amsterdam
-HSL lijn
-Vele diepboringen (binnen en buiten Europa)
-Vele complexe bouwputbemalingen

Rob was werkzaam bij Mos Grondwatertechniek te Amsterdam tot 2023. Vanaf 2023 is Rob onafhankelijk adviseur, hij biedt zijn praktijkervaring en calculatie kennis voor projecten op het gebied van grondwater.


Erik Loots (4e generatie)

Enkele referentie grondwater of bemaling projecten:
-Barangaroo project Sydney Australië
-Grondwater/bemalingsprojecten sanering (o.a. voor SBNS)
-Bouwputbemaling: Ziggodome Amsterdam, Scaldiahaven Vlissingen, EOKS Amsterdam, gemaal Pijnacker
-Specials: Radioactieve grondwater verontreiniging advies (confidential), troubleshooting bouwput met bodeminjectie (confidential)


Wouter Loots (4e generatie)
Enkele referentie grondwater of bemaling projecten:
-Afsluitdijk
-Crossrail project London (bemalingen plaatsen vanuit tunnelbuizen)
-Klaasje Zevenster, Bankrashof Amstelveen, hoog debiet spanningsbemaling alles 100% retourneren, opbarstingen bouwput en retourbronnen voorkomen.

Wouter is werkzaam bij de Van der Veldt groep (bronbemaling) sinds eind 2022, hier is hij technisch manager en maakt samen met de bemalers de projecten. Het aanspreekpunt buiten voor projecten op het gebied van bemaling, grondwater.

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Popular Posts

[tool] Grondwaterstanden Nederland - online grondwatermeetnetten

Voordat geadviseerd wordt om een peilbuis te laten plaatsen, kijkt LootsGWT alt…

Hoeveel kost een bronbemaling?

Voorbereidingskosten bemalingsadvies en/of bemalingsplan, kosten vanaf € 350,-…

Wat is een spanningsbemaling?

Beschouw de ontgraving als een vrachtschip vol zand; de bodem van het schip ver…

[tool] Bronbemaling - bronbemaler in de buurt zoeken

Bent u op zoek naar een bronbemaler? We hebben voor u ruim 60 bronbemaling bedr…

[tool] Omgevingswet - Wanneer is de bemaling vergunningsplichtig?

Eerst moet bepaald worden welk waterschap/hoogheemraadschap bevoegd gezag is …

Disclaimer

Fouten, vergissingen, druk- en zetfouten binden ons niet. Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan, noch aanspraak worden gemaakt op de inhoud van Loots Grondwatertechniek website. Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van onze publicaties de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie verouderd of niet (meer) correct is. Loots Grondwatertechniek is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van gegevens uit de voor Loots Grondwatertechniek gepubliceerde internetsite of overige publicaties Loots Grondwatertechniek is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade of verlies veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of door het afgaan op de inhoud, goederen of diensten als aangeboden op dergelijke internetsites of bronnen. Tevens wordt geen garantie geboden voor het foutloos en ononderbroken functioneren van de Loots Grondwatertechniek website. De gegevens op onze website en van onze publicatie kunnen ten alle tijden zonder waarschuwing en zonder opgaaf van reden door Loots Grondwatertechniek worden gewijzigd.