Een beetje Loots grondwater historie op de maandagochtend

Voor het geohydrologisch onderzoek en ontwerp begraafplaats Warmenhuizen, waarvoor ik deze ochtend opdracht officieel kreeg, was ik aan het kijken in het TNO archief naar de boringen en sonderingen. Nu kom ik voor het eerst in het TNO archief een boring tegen die gemaakt door R. Loots BV* te Stompetoren, het is mij wel verteld dat in het verleden regelmatig boorstaten naar TNO verzonden waren, maar het is nog leuker om eindelijk bewijs tegen te komen.

diepboring, loots, grondwatertechniek
Printscreen van het bewijs in TNO archief!
Boring gemaakt door middel van zuigboormethode, einddiepte 17,5m - maaiveld. Boring uitgevoerd op 24-02-1960, het zal wel koud geweest zijn. Met behulp van deze boring weet ik nu wel welk boorequipment ik ga gebruiken voor het onderzoek.

*R. Loots BV is gestart door Reindert Loots in 1926, het bedrijf heeft tot 1986 bemalingen en diepboringen uitgevoerd. In 2011 heeft Erik Loots (de 4e generatie) de familie traditie weer doorgezet door te starten in het grondwater vak onder de nieuwe naam Loots Grondwatertechniek.